Home / paradis / Anul 2016 pentru AO PARADIS

Anul 2016 pentru AO PARADIS

Anul 2016 pentru AO PARADIS

1.Ne-a fost acordat certificatul de către MTS RM de instituția gazdă a activității de voluntariat a R Moldova.

dsc_0784

2.S-a recrutat noua echipă de voluntari în număr de 25 de tineri membri a echipei de voluntari “Imlica-te si TU”

15622451_1248277858572361_45105130139034524_n

3.Am realizat următoarele proiecte:

Proiectul ”Dezvoltarea cetățeniei active prin participarea la nivelul comunităților locale”, scopul proiectului monotorizarea activității APL și implicarea în procesul decizional la nivel local, activittile s-au desfasurat în parteneriat cu primaria or.Ocnița,finanțat de PROMO-LEX.

— Proiectul“Patrimoniu şi Identitate Locală” îşi propune ca, printr-o suită de măsuri de renovare, dotare şi modernizare, să pună mai bine în valoare patrimoniul cultural existent în raionul Ocniţa, să consolideze calitatea muzeului istorico-etnografic amplasat în incinta bibliotecii orăşăneşti, să regenereze imaginea muzeului, utilizând soluţii inovative preluate din experienţa internaţională şi integrate şi adaptate potrivit specificului Muzeului istorico-etnografic Ocniţa, devenind astfel un magnet pentru populaţia locală şi turişti (grupul ţintă al proiectului).

Scopul proiectului este renovarea şi conservarea patrimoniului cultural local pentru generaţiile viitoare, precum si facilitarea accesului la patrimoniu a publicului larg.

Acest proiect a fost implementat in parteneriar cu Primaria or.Ocnita si BRO Ocnita,finantat de “Fondul Granturilor Mici”care este un program al Fondului „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului Polonez de cooperare pentru dezvoltare — Polish Aid.

-Proiectului: „Meşteşugul– bogăţiea poporului”, Scopul proiectului  îl constituie revitalizarea artelor și meșteșugurilor tradiționale locale din raionul Ocnița prin promovarea și dezvoltarea activității meșterilor populari și încadrarea acestora în circuitul economiei de piață.

Obiectivul general al proiectului este:Creșterea nivelului de cooperare socială și economică prin dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale în 15 localități locale și 2 urbane din raionul Ocnița.Proiectul este implementat în parteneriat cu Secția Cultură Ocnița,finanțat de Ministerul Culturii RM.

 

Proiectul cultural  Folclorul prezent în viaţa comunităţii a constat în activități de documentare  și colectare privind folclorul autentic, rezultatele acestora fiind folosite la punerea în scenă a pieselor. Proiectul  implementat de AO PARADIS  în parteneriat cu Serviciul Cultură la crearea unui Centru de consevare şi transmitere a folclorului autentic, finantat de CNTM si MTS RM.

 15621709_1758787171113901_604537851973055548_n

 

Proiectul „Cheia succesului” care a oferit AO PARADIS  asistenţa instutiţională   pentru asigurarea schimbului de experienţă şi de susţinere a eforturilor de dezvoltare a capacităţilor organizaţionale, precum şi pentru crearea  unui mecanism clar de comunicare şi luare a deciziilor în organizaţie ce va fi bazat pe o divizare clară a responsabilităţilor prin prisma formulării recomandărilor de funcţionare mai mult ca atit va racordarea Planului strategic la misiunea organizației, îmbunătăți sistemului de monitorizare și evaluare internă, se va oferi asistenta pentru organizarea diferitor acțiuni de  colectării de fonduri, colaborarea cu autoritățile locale sau sectorul privat în atragerea fondurilor, elaborarea  unor instrumente pentru ca organizația să întrețină o relație pragmatică cu instituțiile publice,  implicarea în procesul de luare a deciziilor pentru beneficiul tinerilor, participarea în procesul de politici publice pentru tineri, informarea, educarea și mobilizarea tinerilor,cu suportul financiar CNTM ,MTS RM

 

 

Am fost implicați în Campania:

„Alege Preşedintele Tău!”, finanţată de NED şi realizată de Centrul CONTACT

Campania de informare privind alegerile prezidențiale din 2016, în cadrul proiectului „Votul informat CoNTează”,  finanîat de Promo-LEX și CNTM

— Campania STOP Violența, realizată de IP Ocnița

Am realizat Acțiunea de tineret “Descoperă-ți orașul” — obiectivul nostru este redoscoperirea obiectivelor turistice, culturale și istorice din or. Ocnița. Totodată dorim să stimulăm tinerii printr-o participare creativă si inteligentă la descoperirea monumentelor istorice din oraș.

În pragul sărbătorilor de iarnă Voluntari am mers cu urari de bine și colinde la CR Ocnita și Primăria or.Ocnița.Din banii colectați s-au procurat jucarii pentru sala de jucarii a copilor de la Spitalul Raional Ocnita.

În anul 2016 am încheiat acorduri de colaborare cu IP Ocnița, CMF Ocnița.

Pentru anul 2017 avem mari speranțe pentru a ne revedea in mai multe proiecte. Mai multe colaborari cu APL de toate nivelurile.Echipa de voluntari sa se extindă în activități pe întreg teritoriul raionului dar ciar și peste hotarele tarii.

About rciumac

Check Also

Flori și pomi decorativi  la LT Mihail Sadoveanu din orașul Ocnița

    În ajun de Paști, la LT Mihail Sadoveanu din orașul Ocnița s-au plantat …

Добавить комментарий