Home / Cotidian / Atelier Regional organizat de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova la Ocniţa

Atelier Regional organizat de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova la Ocniţa

Atelier Regional organizat de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova la Ocniţa

Atelierul de lucru „Cooperarea intersectorială privind protecția copilului victimă: bune practici și provocări” , organizat de către Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova şi, realizat de către fundaţia elveţiană Terre des hommes Moldova,  s-a desfăşurat, recent, la Ocniţa.

DSC_0045

Evenimentul s-a axat pe identificarea bunelor practici, a provocărilor și a propunerilor de îmbunătățire a cooperării intersectoriale în raioanele Briceni şi Ocniţa.

DSC_0046

Astfel, pentru participare, au fost invitate echipe multidisciplinare la nivel raional Ocniţa şi Briceni: vicepreşedintele pe probleme sociale; şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, şef serviciul Asistenţă comunitară, specialistul în Protecţia Dreptului Copilului; Direcţia Educaţie; Inspector de la Siguranţa copilului din cadrul Inspectoratului de Poliţie; specialist în protecţia mamei şi copilului, din domeniul ocrotirii sănătăţii.

DSC_0048

Conform datelor oferite de către formatorul Triboi Cristina,reprezentanta de la Terre des homes Moldova, consolidarea capacităților profesioniștilor a avut loc în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, finanțat de  Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat în Republica  Moldova de Asociația Obștească „Parteneriate pentru Fiecare Copil”,  în perioada iunie 2014 — iunie 2017. Scopul proiectului este de a îmbunătăți siguranța, bunăstarea și dezvoltarea copiilor supuși unui grad înalt de vulnerabilitate, în special al celor lipsiți de îngrijire familială adecvată.

DSC_0049

În plină desfăşurare a Atelierului, cu un cuvînt de salut şi urări de bine, în sala de lucru, pentru cîteva clipe, intrase d-na Stela GRIGORAŞ, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei care, era într-o vizită de lucru în raionul Ocniţa. Succint, în prezenţa doamnei Ministru, au fost discutate şi unele probleme, iar răspunsurile d-nei Grigoraş au inspirat încrederea celor prezenţi.

DSC_0064

Edit Ocniţa

DSC_0051 DSC_0052 DSC_0053 DSC_0055 DSC_0059 DSC_0068 DSC_0070 DSC_0075 DSC_0078 DSC_0082

About rciumac

Check Also

Din Legislația muncii. Securitatea și sănătatea la locul de muncă – în sectorul agricol

Recent, în satul Hădărăuți, a fost organizat un eveniment de informare a cetățenilor, cu privire …

Добавить комментарий