Home / Direct din viata / «Când am văzut lemnele în ogradă – m-am așezat lângă ele și am început să plâng…»

«Când am văzut lemnele în ogradă – m-am așezat lângă ele și am început să plâng…»

«Când am văzut lemnele în ogradă – m-am așezat lângă ele și am început să plâng…»

Recent am distribuit pe rețeaua de socializare facebook un filmuleț realizat de EDIT Media, în parteneriat cu echipa de voluntari Implică-te și Tu, AO Paradis (https://edit.ocn.md/in-vizita-la-tanarul-cu-soarta-zdrobita-de-un-perete/.). Videoul este despre soarta lui Ivan Grosu din Grinăuț-Raia – un tânăr peste care s-a prăbușit un perete, în timp ce ajuta vecinul la demolarea unui sarai; despre cum în câteva secunde toate visele i-au fost strivite de acel perete. Ivan a rămas invalid.

Iarna-i nouă – problemele — vechi

Odată cu căderea zăpezii, Ivan ne-a spus că se confruntă cu problema veche — nu are lemne. Îngheață în casă. Să-și procure – nu are bani. Pensia de invaliditate este de 315 lei și ajutorul social – 1240. Mai toți bani se duc pe medicamente. Noroc că locuiește cu sora împreună, care mai are la întreținere două fiice – 6 și 8 ani. Toți – într-o odaie – la o singură sobă. Asta și ne-a motivat să mai distribuim filmulețul despre tragedia din viața lui Ivan, cu scopul că poate se vor găsi oameni cu suflet mare care au posibilitate să le acorde un ajutor cât de mic, dar atât de necesar pentru ei.

Pe la amează, la data de 21 noiembrie ne-am dus la Ivan acasă. Soba era rece. Au zis că fac focul doar o dată în zi – cu crenguțe pe care sora le poate tăia de la copacii din ogradă.

Nu știu cui să spun Mulțumesc

Îndată după postarea acestei triste istorii, ne-a telefonat Aliona Tintiuc, director Tincomerț-Grup SRL și s-a interesat mai detaliat despre situația în care s-a pomenit Ivan Grosu și, ne-a întrebat cum poate să-l găsească.

Astăzi, 22 noiembrie, după orele mesei, ne sună Maia, sora lui Ivan Grosu, emoționată, ne spune că încă nu-i vine să creadă ochilor, însă în ograda lor sunt lemne gata tăiate și saci cu cărbune și, nu știe cui să spună mulțumesc. Minunea s-a întâmplat în timp ce ea era plecată la moară. «Când am văzut lemnele în ogradă – m-am așezat lângă ele și am început să plâng. Mulțumeam lui Dumnezeu de această minune. În grabă am intrat în casă să împărtășim bucuria cu fratele, însă fiica mi-a zis că pe Ivan iarași l-a luat salvarea…».

Ne-a rugat dacă știm cine sunt acele persoane care le-au întins această mână de ajutor, de care aveau nevoie ca de aer, să le transmitem un Mare Mulțumesc.

…Între timp, lui Ivan i-au schimbat cateterul și, cu nerăbdare așteaptă să se întoarcă acasă lângă soba care, de azi, se încălzește cu cărbuni.

Ludmila Podgurschii

 

 

About rciumac

Check Also

În scaun cu rotile, Denis Naghirneac a ales să meargă înainte

Într-o clipă viața mea s-a schimbat la 360 de grade, spune Denis Naghirneac, un tânăr …

Добавить комментарий