Home / Cotidian / Centrul de Creație a Copiilor din Ocnița — incubator de talente și idei creative

Centrul de Creație a Copiilor din Ocnița — incubator de talente și idei creative

Centrul de Creație a Copiilor din Ocnița  — incubator de talente și idei creative

Centrul de Creație a Copiilor din Ocnița este frecventat gratis de mai multe sute de copii. Aici ei își descoperă talentul, își dezvoltă fantezia și își completează viața cu noi emoții frumoase. Pasionați de arta frumosului, muncesc mult și cred în succesul lor.

Creativitatea și talentul copiilor de la Centrul de Creație, recent a fost apreciată și de membrii juriului din cadrul festivalului republican pentru copii și tineret Caruselul vesel, organiyat la Chișinău de către Centrul de cultură rusă din Republica Moldova. Cele mai multe diplome au fost aduse la Ocnița, căci și cele mai multe locuri premiante au fost cucerite de copiii de la Centrul de Creație din Ocnița.

Dansul înseamnă mișcare, iar mișcarea înseamnă viață. Anume dansul le dăruie grație, frumusețe și sănătate, spun membrii colectivului de dans modern „Impuls”.

Au rămas impresionați de al lor succes și elevii de la Cercul Ansamblul vocal instrumental, condus de Alexei Casenciuc care, la fel au fost apreciați cu primele locuri.

Conducătorul Cercului susține că prin cultivarea dragostei față de cântecul popular, care însumează tradiție, dragoste de neam și țară, copilul devine mai bogat spiritual. Prin arta frumosului se transmit valori şi  se creează punţi de legătură între generaţii.

Directorul instituției, Semion Rînja este mândru de rezultate copiilor obținute la Festivalul republican. Le-a adresat cuvinte de mulțumire  și le-a înmânat Diplome.

La Cercul de Creație din Ocnița copiii nu doar cântă și dansează. Ei,  cu propriile mâinuțe, ghidați de conducătorii Cercului, pot crea ceva deosebit, din suflet, ce le este pe plac.

Fie ca dansează sau cântă, sculpteaza în lemn, brodeaza cu biser sau transformă hârtia în obiecte decorative,  copiii au unde-și descoperi talentul și a-și dezvolta capacitățile creative.

La Centrul de Creație sunt deschise 21 de grupe, funcționează 10 cercuri, activează 10 pedagogi. Fondatorul instituției este Direcția Învățământ a Consiliului Raional Ocnița.

Reporter EDIT Ocnița

 

 

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий