Home / Cotidian / Din contul statului. Cadre didactice din Ocniţa parcurg Cursul de formare continuă acasă

Din contul statului. Cadre didactice din Ocniţa parcurg Cursul de formare continuă acasă

Din contul statului. Cadre didactice din Ocniţa parcurg Cursul de formare continuă acasă

După vacanţa de iarnă, cu noi forţe şi noi speranţe în noul an 2018, circa 140 cadre didactice din raionul Ocniţa urmează, gratis, Programul de Formare Profesională Continuă în teritoriu.

Printr-un acord de colaborare dintre Universitatea de Stat din Tiraspol, sediul Chişinău şi Direcţia Învăţământ Ocniţa, cursanţii sunt instruiţi  de formatorii naţionali de la UST la modulele: Psihopedagogie şi, în premieră, la Dezvoltare profesională, precum şi de formatorii locali, pregătiţi la două module: Tehnologii informaţionale şi comunicaţionale în educaţie; Didactica disciplinei.

Potrivit Ninei Vacari, şefa Centrului Metodic, Direcţia Învăţământ Ocniţa, raportul între orele auditoriale şi cele de lucru individual este 1:3, astfel 150 de ore auditoriale se vor completa cu 450 de ore de lucru individual, evaluări etc. şi vor însuma 600 de ore echivalate cu 20 de credite profesionale.

Stagiul de Formare Profesională Continuă,finanţat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, se desfăşoară în incinta LT “M. Sadoveanu” din oraşul Ocniţa, în zilele de sâmbătă, duminică, cu  scopul de a nu întrerupe procesul educaţional şi, a nu pleca de-acasă pe câteva săptămâni pentru a primi Certificatul de Formare Continuă, care este o cerinţă a procesului de atestare a cadrelor didactice. E necesar ca o dată la 3 ani, conform Codului Educaţiei, fiecare cadru didactic să realizeze cursuri de Formare Continuă, întru creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale.

Pedagogii din Ocniţa, înscrişi în cadrul  Programului de Formare Profesională Continuă,sunt instruiţi de formatorii naţionali, profesorii UST, doctori hab. în pedagogie, Viorel BOCANCEA, Silvia GOLUBIŢCHI, Nicolae SILISTRARU, Maria DIACON, precum şi de 16 formatori locali, specialişti ai DÎ şi cadre cu grad didactic II, I şi superior.

Ludmila Podgurschii

 

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий