Home / Direct din viata / După o jumătate de secol, au venit din nou la şcoală

După o jumătate de secol, au venit din nou la şcoală

După o jumătate de secol, au venit din nou la şcoală

Au venit la şcoală după o jumătate de secol. A fost o întâlnire încărcată cu emoţii, îmbrăţişări, lacrimi de bucurie, zâmbete şi  amintiri frumoase. Promoţia anului 1967 din Gîrbova, raionul Ocniţa s-a reîntors în anii de şcoală cu o geantă plină de amintiri, chiar dacă Clopoţelul le-a sunat cu 50 de ani în urmă.

Ei s-au reîntâlnit pentru a-şi aduce aminte una dintre cele mai frumoase perioade din viata unui om – anii de şcoală.

Amintirile din trecut, i-au îndemnat pe toţi absolvenţii de aur cu flori şi baloane, să păşească pe drumul cunoscut ce duce spre Monumentul eroilor căzuţi în al II război mondial.

Anume aici, ei s-au reîntâlnit cu profesoara, pe care Dumnezeu le-a lăsat-o în viaţă, s-au îmbrăţişat şi, împreună au depănat amintiri din anii de şcoală.

Chiar dacă mulţi dintre absolvenţii şcolii nu mai trăiesc în sat, distanţa nu a fost un impediment şi nimic  nu i-a ţinut departe, fiind absolvenţi ce au venit chiar şi de peste hotare numai să îşi revadă satul, profesorii şi colegii.

Plini de emoţii, fiecare au povestit despre realizările lor  în cei 50 de ani de când au terminat şcoala din Gîrbova.

După o poză de grup la Monument, absolvenţii au revenit în curtea şcolii.

Aici, elevii de altădată s-au reîntâlnit cu cei de azi. Directorul gimnaziului, Angela Cerneţchii i-a felicitat pe cei prezenţi, menţionând că întâlnirea de peste ani este o lecţie de viaţă pentru generaţia tânără.

Un mesaj emoţionant de felicitare, absolvenţilor le-a adresat şi primarul localităţii, Iurie Seinic.

Absolventa promoţiei 67, Ala Cerneavschii a mulţumit pentru primirea caldă, le-a urat succese tinerilor absolvenţi şi, a  răscolit trecutul printr-un minut de reculegere pentru cei plecaţi la cele veşnice, colegi de clasă, profesori. În continuare, amintirile au fost depănate în incinta şcolii.

Ala Cerneavschi, iniţiatoarea şi organizatoarea acestui eveniment  este bucuroasă că a reuşit să realizeze această ideie, cu toate că, iniţial îşi făcea mari griji cum va fi, cine va veni, cum vor fi primiţi din nou la şcoală…Acum este sigură că această întâlnire va rămâne o amintire plăcută în viaţa fiecărui coleg venit peste ani, la şcoală.

 

About rciumac

Check Also

Ocnița iarna 2019

Ocnița- iarna 2019

Добавить комментарий