Home / Cotidian / Durere cumplită într-o familie din Ocnița

Durere cumplită într-o familie din Ocnița

Durere cumplită într-o familie din Ocnița

Familia RUSANOVSCHI Igor și Raisa din orașul Ocnița trăiește o dramă uriașă, în fața căreia, cu greu rezistă. Vestea că, fiul lor – IULIAN, de 24 de ani, plecat la muncă peste hotare, nu mai este în viață, i-a lăsat cu inima spulberată.

Iulian RUSANOVSCHI din orașul Ocnița, de câțiva ani, stabilit la muncă în Statele Unite ale Americii a fost lovit mortal de o mașină. Cine putea bănui că, viața acestui tânăr care, mergea pe trotuar spre casă de la lucru, va fi spulberată, într-o secundă de un automobil. Potrivit presei americane, șoferul a pierdut controlul asupra volanului, din cauza vitezei excesive si, a iesit de pe carosabil pe trotuar, pe unde mergea tânarul. După impact, mai scrie presa americană, șoferul s-ar fi împușcat la fața locului.

Familia Rusanovschi are nevoie de ajutor pentru repatrierea corpului neînsuflețit al fiului. Suma de 20 de mii de dolari este una cosmică pentru părinții lui Iulian. Tatăl – invalid, mama – în concediu de îngrijire a copilului. Acasă era așteptat încă de 2 frați mai mici. Apropiații tânărului au deschis un cont bancar pentru a aduna această suma din donații.

https://www.gofundme.com/5tmnqag

EDIT Media vine cu îndemnul către fiecare om de bună credință, care are posibilitate și dorință, să ajute familia Rusanovschi, să-și aducă copilul acasă, pentru a-l înmormânta creștinește.

Drama cumplită din această familie cu oameni buni, nu i-a lăsat indiferenți nici pe vecinii blocului, unde locuiește familia îndurerată. Tragedia i-a adunat pe toți să aibă un scop comun – de a colecta bani pentru a contribui l-a aducerea acasă a lui Iulian. Cu lacrimi în ochi, vecinii au vorbit despre Iulian. Un băiat foarte educat, cuminte, deștept, talentat și credincios. Aici, la Ocnița, deseori se ducea la biserică, chiar și când învăța. Și acolo peste hotare, la fel, frecventa lăcașul sfânt.  Se ruga pentru părinții și frații lui, pe care-i iubea nemăsurabil. Fiind cel mai mare, din familia cu 3 copii, se simțea responsabil de întreținerea financiară a celor dragi de acasă. Tatăl lui este invalid, în urma unui accident. Mama, soră medicală la Serviciul Urgență Ocnița, este în concediu de îngrijire a copilului. Cel mai mic frățior a lui Iulian are 2 anișori, văzându-l doar prin skype.

O altă vecină și prietenă de familie ne-a spus că Iulian iubea foarte mult muzica. Cât timp a fost student la o universitate din Chișinău, Iulian a activat și la radio, conducea o emisiune muzicală. A reușit să inițieze și o formație muzicală, compunea texte, era și interpret.

Dumnezeu mereu îi cheamă pe cei mai buni! Tot ce rămâne este un dor, o durere şi o vie amintire!

Iulian RUSANOVSCHI va râmâne mereu în memoria celor care l-au cunoscut. Amintiri luminoase…

Fie ca Dumnezeu să-l ocrotească în împărăția Sa, iar familiei și rudelor îndurerate să le dăruiască alinare și întărire sufletească!

Reporter EDIT Media

P.S. ÎN ATENȚIA CELOR DIN OCNIȚA! Persoanele care vor să ajute familia Rusanovschi, puteți face prin intermediul Rodicăi GROPA (soră medicală, policlinică, staționar de zi). Contactați-o la telefonul 069348088. Rodica Gropa este vecină și prietenă de familie.

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий