Home / Cotidian / Foto / Turneu de minifotbal în memoria lui Dumitru TELEVCA, ex-primarul comunei Ocniţa. Ediția II

Turneu de minifotbal în memoria lui Dumitru TELEVCA, ex-primarul comunei Ocniţa. Ediția II

Turneu de minifotbal în memoria lui Dumitru TELEVCA, ex-primarul comunei Ocniţa. Ediția II

Sâmbătă, 14 iulie, pe stadionul din comuna Ocniţa a avut loc a doua ediție a Turneului de minifotbal, desfășurat în memoria ex-primarului Dumitru Televca, decedat în anul 2006.

Competiția este organizată de către Asociaţia Raională de Fotbal. Ideea a fost susţinută de către feciorii regretatului Dumitru Televca – Oleg și Mihai care, au promis că, vor contribui ca Turneul, în memoria tatălui său, să fie organizat tradițional, în fiecare an.

Înainte de startul jocului, toți cei prezenți au mers la cimitir și au depus flori la mormântul lui Dumitru Televca, cel care a inițiat echipa de fotbal Ciugur, din comuna Ocnița.

La eveniment a fost prezent și reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal care, salută ideea de promovare a fotbalului prin organizarea acestui turneu tradițional.

Liderul Asociaţiei Raionale de Fotbal susţine că, evenimentul organizat   în memoria lui Dumitru Televca este o confirmare că va fi păstrată cu sfinţenie amintirea celui care şi-a adus aportul la dezvoltarea şi susţinerea sportului din comuna Ocniţa.

În turneu au participat 6 echipe, împărțite în 2 grupe, câte 3 echipe. Din prima grupă,  locul I l-a ocupat echipa de veterani Ciugur din comuna Ocnița.  Primul loc, din grupa a doua, a fost cucerit de echipa Cristal Frunză. În finala mică, pentru locurile 3 și 4 au jucat echipele de la Poliția de Frontieră din Ocnița și  profesorii  de la Universitatea de Stat din Moldova. Victoria a fost de partea polițiștilor de frontieră care, s-au calificat pe locul III. Pe locul II s-a clasat Cristal  Frunză și, I loc i-a revenit gazdei – echipa de veterani Ciugur din comuna Ocnița.

Competiţia s-a desfăşurat sub egida lui Victor Ursan, preşedintele Asociaţiei Raionale de Fotbal.

Învingătorilor tunerului de minifotbal le-au fost înmânate diplome, cupe și medalii, precum și câte o minge fiecărei echipe, din partea Federației Moldovenești de Fotbal.

Turneul de minifotbal desfăşurat în memoria ex-primarului Dumitru Televca s-a încheiat cu o masă de pomenire, organizată de către feciorii regretatului.

La 16 iulie 2018 s-au împlinit 12 ani de la ziua trecerii în nefiinţă a lui Dumitru Televca. Turneul de minifotbal a fost la a doua ediție.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

  — Ce stă în spatele succesului unui sportiv desăvârșit, precum Dvs? — La general, …

Добавить комментарий