Home / Aviz / LIBERĂ – spectacol la Casa de cultură din Ocnița

LIBERĂ – spectacol la Casa de cultură din Ocnița

Spectacolul LIBERĂ, în regia lui Ianoș Petrașcu, bazat pe mărturii reale, va fi prezentat la data de 4 aprilie, ora 14:30 în incinta Casei de cultură din orașul Ocnița.

Producția teatrală poartă un caracter educațional, oferind o meditație asupra responsabilității părinților în procesul educativ și asupra responsabilității personale, pe care ne-o asumăm în cadrul oricărei relații, fie ea amicală, familială sau de dragoste.

LIBERĂ este un spectacol despre legi scrise și nescrise.

Decizia de a monta acest spectacol a venit din necesitatea de a vorbi despre problema violenței față de femei și de a sensibiliza societatea față de această problemă și de a inspira femeile să vorbească. Fiecare a treia femeie din Moldova este victimă a cel puțin unei forme de violență, fiecare al doilea copil este lovit, noi însă nu reacționăm nici într-un fel. Violența e o boală a societății contemporane. Ce putem face? Să schimbăm atitudinea unii față de ceilalți, să fim mai buni, iar copiii ne vor urma exemplul”, susține regizorul spectacolului, Ianoș Petrașcu.

Potrivit oragizatorilor, după prezentarea spectacolului, va avea loc o discuție liberă pe marginea temei spectacolului, asigurată de un formator oferit de Coaliția Națională „Viața fără violență în familie.

SPECTACOLUL SE JOACĂ CU INTRARE LIBERĂ.

Organizatori: Teatrul M.A.D.E din Chișinău în parteneriat cu AO Vesta, cu sprijinul financiar al Suediei și UN Women Moldova.

About rciumac

Check Also

Stimaţi consumatori! SRL “Edineţ-gaz”

Stimaţi consumatori! Pentru preîntâmpinarea accidentelor cu pierderi de vieți umane și distrugeri de bunuri materiale, …

Добавить комментарий