Home / Direct din viata / Scrisoare de mulțumire pentru asistentele medicale în diagnostic de laborator, IMSP CS Ocnița

Scrisoare de mulțumire pentru asistentele medicale în diagnostic de laborator, IMSP CS Ocnița

Din start credeam că nepoțelul cu vâstră preșcolară va începe a plânge, când am deschis ușa cabinetului la diagnosticul de laborator al IMSP CS Ocnița. Am rămas plăcut surprinsă de vocea blândă și caldă a asistentei medicale care a început să vorbească cu nepoțelul. Arătându-i ceva spre geam, l-a așezat pe scăunel, luându-i mânuța în a ei. Continuând discuția despre păsările de dincolo de geam, pe care el se străduia să le vadă, asistenta medicală și-a îndeplinit misiunea. Analiza sângelui din degețel a avut loc fără lacrimi și fără nici un fel de frică. Ba mai mult, am ieșit din cabinet, cu nepoțelul vesel și  impresionat de povestioara spusă de doamna Ala Ciorap, nici nu acorda atenție degețelului unde ținea vata.

Cât de mult contează o vorbă blândă și o atitudine specială față de fiecare pacient, indiferent de vârsta pe care o are.

Am decis să scriu această scrisoare, deoarece, astăzi, fiecare dintre noi, într-o măsură oarecare suntem supuși stresului cotidian. Indiferent la funcție, de multe ori, uităm să zâmbim și să fim amabili, să fim răbdători și binevoitori, dar nu și în cazul acestor minunate doamne care activează în diagnosticul de laborator din incinta IMSP CS Ocnița – Ala Ciorap și Angela Calpajiu.

M-a impresionat mult atitudinea acestor asistente medicale față de felul cum trătează pacienții. Grație lor, sunt sigură că la următorul control medical, nu-mi voi face griji pentru felul cum va reacționa nepoțelul la colectarea sângelui din deget.

Mulțumesc mult, stimate asistente medicale, Ala Ciorap și Angela Calpajiu.

Cu respect, Valentina Papuc din Rediul-Mare

About rciumac

Check Also

În scaun cu rotile, Denis Naghirneac a ales să meargă înainte

Într-o clipă viața mea s-a schimbat la 360 de grade, spune Denis Naghirneac, un tânăr …

Добавить комментарий