Home / Cultura / Lica ROTARI, o tânără interpretă din raionul Ocnița, a lansat PRIMA piesă scrisă de ea. «Dor de mamă» a luat naștere în urma plecării mamei mele peste hotare.

Lica ROTARI, o tânără interpretă din raionul Ocnița, a lansat PRIMA piesă scrisă de ea. «Dor de mamă» a luat naștere în urma plecării mamei mele peste hotare.

Lica ROTARI, o tânără interpretă din raionul Ocnița, a lansat PRIMA piesă scrisă de ea.  «Dor de mamă» a luat naștere în urma plecării mamei mele peste hotare. Detalii aflați din interviul acordat, în exclusivitate, pentru EDIT Media

Lica Rotari din Mihălășeni, raionul Ocnița de mică a visat să devină cântăreață. Pentru a fi mai aproape de visul ei, și-a cizelat talentul la Școala de Arte «Teodor Negară» din orașul Ocnița, ca mai apoi să devină studentă la Centrul de Excelență în Educația Artistică «Ștefan Neaga», catedra Canto popular.

Recent, Lica Rotari a lansat PRIMA piesă scrisă de ea. «Dor de mamă» este și prima ei melodie de muzică populară și, primul cântec, dedicat mamei sale.

Visul ei a prins viață și are continuitate, ne asigură Lica Rotari, în interviul acordat, pentru EDIT Media.

Care este visul tau cel mare?

Evident, ca fiecare om, am și eu multe vise. Unora poate chiar le-am dat uitare, dar un vis care nu aș vrea să se risipească niciodată și, căruia mă stradui să-i dau aripi ca sa zboare, este visul de a deveni cântăreață. EU CRED CU TOT DINADINSUL CĂ VISELE DEVIN REALITATE CÂND NE PUNEM MINTEA ÎN ELE.

 Ce calități te ajută ca să-ți urmezi îndemnul inimii?

Cred că una din calități și, care se dovedește a fi cea mai importantă pentru mine, este încrederea în sine și dorința mea de a deveni Artistă. Speranța ,curajul, rezistența și încrederea mă ajută ca să-mi ating scopurile.

  Cine te-a ajutat să lansezi această minunată melodie de muzica populară?

PRIMA MEA PIESA»DOR DE MAMĂ» A LUAT NAȘTERE ÎN URMA PLECĂRII MAMEI MELE PESTE HOTARE. Fiind prima noastră despărțire, eu am decis să scriu niște versuri care, s-au dovedit a fi reușite. Am prezentat aceste versuri doamnei Diamanta Patereu care este profesoara mea și, țin s-o mulțumesc pe această cale. Dumneaei a spus că ar fi frumos ca aceste versuri să aibă și o melodie. Atunci noi am decis să facem ceva doinit care să se transpuie în hora rară. Eu sper că s-a primit ceva frumos și, deci, persoanele care m-au ajutat și m-au susținut ca piesa să fie lansată in lumea muzicii este profesoara mea Diamanta PATEREU și, desigur că părinții mei.

 Ce gen al muzicii îți este mai aproape sufletului?

Unul din genurile muzicii care îmi este mai aproape sufletului este «Doina». PRIN DOINĂ ÎMI POT REDA TOATE SENTIMENTELE ȘI MĂ SIMT ÎN PIELEA MEA CÂND CÂNT CEVA DOINIT.

Prima dată, la ce vârstă ai ieșit în scenă? Cum a fost?

Prima dată am ieșit în scena mare la nivel Național la vârsta de 11 ani. Atunci, țin minte că, am fost copleșită de foarte multe emoții. Am cântat piesa ‘Non je ne regrette rien». A fost o experiență frumoasă, datorită căreia am spart gheața și, astfel m-am dedicat trup și suflet muzicii.

Când țe-ai data seama că muzica va face parte din viața ta? Cine te-a îndrumat? Cine te-a încurajat?

Mi-am dat seama că muzica va face parte din viața mea la vârsta de 14 ani, atunci când am înregistrat rezultate destul de bune la multe concursuri. Atunci am văzut că lumea din jur apreciază ceea ce fac și, PRIMIND PLĂCERE DE LA IEȘIRILE MELE ÎN SCENĂ, AM DECIS CĂ MUZICA VA FACE PARTE DIN VIAȚA MEA de acum în colo.

O persoană foarte importantă în viața mea care m-a îndrumat și m-a încurajat și, care a crezut și crede în mine este doamnaTatiana DRAGHICI, pedagog la Școala de Arte dinOcnița. Țin să-i mulțumesc pe această cale, pentru că, datorită dumneaei, am ajuns să fac muzică, sunt încurajată de întreaga familie, de colegii mei de la colegiul Ștefan Neaga, Diamanta Patereu și, pot să spun că, sunt o norocoasă, pentru că Dumnezeu mi-a oferit în cale oameni frumoși, atât la chip, cât și la suflet.

Mulți tineri în timpul liber se plimbă, se distrează la un club . Tu cum te odihnești? Cu ce te ocupi în timpul liber?

Atunci când faci muzică nu prea ai timp liber, deoarece muzica necesită foarte multă atenție, ocupație și muncă. Însă când apare acest timp liber îl petrec cu prietenii mei, tot făcând muzică, pentru că noi permanent cântm. Sincer, eu nici nu am simtiț nicodată nevoia de a avea acel timp liber, pentru că ÎMI PLACE CEEA CE FAC ȘI, PENTRU MINE ESTE O PLĂCERE SĂ EXERSEZ LA PIAN, SĂ CAUT CÂNTECE DIN FOLCLOR,  SĂ -MI FAC REPERTORIU ETC.

 Ai participat la multe Concursuri, Festivaluri. Cele mai mari emoții când le-ai trăit?

Am participat la multe Concursuri și Festivaluri. Fiecare pentru mine au avut o însemnătate mare, însă unul din cele mai importante care a avut loc recent, este Concursul «Prezintă Orchestra Folclor». O experiență foarte frumoasă, din punct de vedere că, am cântat pentru prima dată cu o orchestră profesionistă, alături de multstimatul dirijor Petre Neamțu, cred că va rămâne o amintire pentru toată viața și, sper că nu va fi ultima noastră colaborare.

Un mesaj de la tine pentru toți tinerii îndrăgostiți de muzică

TINERILOR CARE SUNT ÎNDRĂGOSTIȚI DE MUZICĂ LE SPUN SĂ CREADĂ ÎN CEEA CE FAC. Să meargă cu încredere în direcția visurilor sale și, să-și trăiască viața așa cum și-o imaginează. Și echipei EDIT Media vreau să mulțumesc pentru atenția oferită.

Îți mulțumim, Lica, pentru interviul acordat și, baftă în ceea ce faci cu tot sufletul!

Reporter EDIT Media

P.S. Lica Rotari, cu prima piesă scrisă de ea, a debutat într-o emisiune, la Busuioc TV.

About rciumac

Check Also

A fi actriță, cred că e cea mai dificilă meserie care poate exista în țara noastră. Interviu cu actrița Ala Rusu, maestru al scenei

Își iubește necondiționat meseria, deși o consideră cea mai dificilă dintre toate care există în …

Добавить комментарий