Home / Cotidian / Mai mulți angajați ai ambulatoriului stației Ocnița a ÎS CFM au rămas fără salarii și fără loc de muncă

Mai mulți angajați ai ambulatoriului stației Ocnița a ÎS CFM au rămas fără salarii și fără loc de muncă

Mai mulți angajați ai ambulatoriului stației Ocnița a ÎS CFM au rămas fără salarii și fără loc de muncă, după ce instituția a trecut în gestiunea Ministerului Sănătății, conform unei Hotărâri de Guvern din 2018, care, potrivit lor, nu prevede și suspendarea activității. Oamenii consideră că, prin acțiuni ilegale ale angajatorului ÎS CFM, au fost privați de dreptul și posibilitatea de a munci. Angajații, timp de un an, continuă să vină la serviciu zilnic, deși nu primesc niciun salariu.

Responsabilii de la ministerul Sănătății spun ca le-au propus contracte noi cu alte instituții, însă angajații ar fi refuzat.

Oficial, în cadrul instituției medicale, activează câteva persoane care au semnat contractul propus. De la 1 august 2019, colectivul a ieșit în concediu. Astfel, accesul majorități (ne)angajaților în cadrul instituției este stopat.

(Ne)Angajații ambulatoriului stației Ocnița a ÎS CFM, prin instanțe de judecată, insistă să-și apere drepturile, în calitate de salariați.

About rciumac

Check Also

Ocnița are locuri premiante la Campionatul Republicii Moldova de Judo

Ocnița are locuri premiante la Campionatul Republicii Moldova de Judo Campionatul național de judo s-a …

Добавить комментарий