Home / Cotidian / Ministerul Educaţiei şi-a schmbat numele, însă problemele din învăţământ au rămas cele vechi

Ministerul Educaţiei şi-a schmbat numele, însă problemele din învăţământ au rămas cele vechi

Ministerul Educaţiei şi-a schmbat numele, însă problemele din învăţământ au rămas cele vechi

FOTO aici

Salarii mici, copii puţini, lipsă de cadre didactice şi prea multe cerinţe înaintate de Minister – sunt doar unele probleme discutate la Conferinţa pedagogică din raionul Ocniţa.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii din învăţământ  au vorbit pe larg despre probleme şi necesităţi, au identificat soluţii şi trasat sarcini de viitor, urmând ca în noul an de studii 2017-2018, cu fidelitate să-şi direcţioneze la maximum eforturile pentru asigurarea educației de calitate.

În discursul pe care l-a rostit la deschiderea conferinţei, şeful Direcţiei Învăţământ Ocniţa , Ivan ZAHARCO, a oferit  mai multe detalii privind starea de lucruri în sistemul educaţional raional.

La Conferinţă au fost puse în discuţie problemele cu care se confruntă cadrele didactice atât în şcoli, cât şi în grădiniţe.

Pedagogii au fost informaţi despre finanţarea instituţiilor şcolare, precum şi despre importanţa alimentaţiei sănătoase a copiilor. Informaţia le-a fost oferită de către specialiştii în domeniu.

Un mesaj de felicitare cu începerea noului an de studii le-a adresat pedagogilor Andrei ŢOPA, vicepreşedintele de raion, subliniind că învățământul este ramura cea mai importantă, constituind temelia dezvoltării țării.

La Conferinţa cadrelor didactice din Ocniţa a fost şi reprezentanta Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ludmila CARAULAN. Dânsa a transmis mesajul din partea Ministerului, totodată a familiarizat pedagogii cu realizările în educaţie pe parcursul anului, a vorbit despre noile politici educaţionale şi evoluţii în procesul de colaborare, inclusiv cu administraţia locală.

La rândul lor, şi profesorii din Ocniţa au transmis propuneri către Minister, apărute în urma examinării problemelor prioritare în desfăşurarea procesului educaţional în raion.

Participanţii la forumul pedagogic au avut ocazia nu doar să asculte şi să discute pe teme din învăţământ. Ei au admirat expoziţia cu lucrări confecţionate manual de către eleviii de la Centrul de Creaţie al Copiilor din Ocniţa şi Otaci. O expoziţie aparte, constituie munca cu migală a Valentinei Golubenco, profesoară din Ocniţa, care a dat problemele la o parte şi a cusut icoane din mărgele.

Conferința cadrelor didactice  s-a desfășurat sub genericul „Acces, relevanță, calitate în educație – competențe pentru prezent și viitor”. Se organizează anual cu scopul de a face bilanțul anului precedent și stabilirea noilor obiective pentru noul an de învățămînt.

 

P.S.Stimaţi pedagogi ai raionului Ocniţa! Voi sunteţi oamenii timpului prezent şi arhitecţii timpurilor viitoare! Deşi domeniul în care activaţi nu este tratat pe măsura importanţei ce îi revine,  să rămâneţi fideli calităţilor ce vă caracterizează ca Semănător de Lumină. Vă dorim să aveţi un an şcolar plin de realizări în activitatea profesională, cât şi în dăinuirea Dvs ca personalitate!

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий