Home / Cotidian / Tableta-beneficiu pentru utilizatorii copii ocnițeni

Tableta-beneficiu pentru utilizatorii copii ocnițeni

 Tableta-beneficiu pentru utilizatorii copii ocnițeni

Lumea s-a schimbt și continuă să se schimbe. Fluxul de informții, noile tehnologii, oferta  bogată pentru petrecerea timpului liber schimbă radical stilul de viață al omului de azi.

     Cred că v-ați dat bine seama că biblioteca noastră în ultima perioadă și-a schimbat, atât aspectul exterior, cât și cel al conținutului, eșind din zona de confort și  devenind un centru comunitar modern, mai atractiv,  menit să participe la creșterea moral-spirituală a comunității.

DSCF3285

În acest context, grație Programului Național Novateca, sustinerei APL Ocnița și Centrului de Excelență și Formare al B.N. «I.Creangă»,  în parteneriat cu Ministerul Culturii, sectorul copii al BPO Ocnița  a beneficiat de un echipament deosebit  de necesar și util pentru copii:  2 tablete, 2 căști si un set de boxe.

Astfel ușile bibliotecii noastre sunt mereu deschise pentru mai multe categorii de  utilizatori, de la mic la mare.

Aici fiecare poate beneficia de accesul liber la internet, să-și creeze profiluri în rețele de socializare, să comunice prin e-mail, messenger, să îmbine utilul cu plăcutul prin diferite aplicații educționale, să se distreze ascultând muzică sau vizionând filme, să-și facă temele, să invețe prin intermediul aplicațiilor adecvate vârstei și nevoilor de instruire jocuri educaționle, să-și dezvolte creativitatea și abilităţile practice în diverse domenii (prin aplicații de desen, muzică, photoshop).

La acest capitol vreau să menționez că aparte internet gratuit, filme, muzică, distracții și relaxare, MODERRNIZAREA BIBLIOTECII mai presupune și implementarea Serviciilor Moderne de Bibliotecă, ce-ar însemna activități mai atractive și interactive, cu scopuri bine conturate, prin intermediul tehnologiilor moderne.

DSCF3234

Unul din SMB implementat, destinat copiilor — «Genii cu CES-OK!»  a fost implementat  în parteneriat cu Liceul Teoretic «Mihai Sdoveanu».  Grupa țintă a SMB — un grup de copii cu cerințe educaționale speciale de la liceu, ghidat de Cadrul Didactic de Susținere, d-na Curtean Olesea. Scopul proiectului — realizarea unui echilibru între activităţile de învăţare şi cele de relaxare şi joc la copii, dezvoltarea creativităţii, imaginaţiei si abilităţii de exprimare și, nu în ultimul rând,  creşterea estimării.

Un alt serviciu nou, recent implementat,  în parteneriat cu Spitalul Raional secția Pediatrie, “Cu Tableta ne facem sănătoși”.

Cu ajutorul Tabletei  și Cărții, ne-am propus să contribuim și noi la însănătoşirea cât mai rapidă a copilașilor de la spital, aducându-le un zâmbet, căci nu poate fi nimic mai  frumos decât un copil sănătos fizic și moral. După cum a menționat și nemuritorul Grigore Vieru: Totul începe de la un zâmbet, totul începe de la o floare…

În planul de activitate al sectorului copii, unul din obiectivele prioritare ale anului curent este extinderea serviciilor moderne destinate copiilor.

Noi, bibliotecarii sectorului copii al BPOOcnița, ne străduim să  integrăm eficient  tableta în activitățile cu diverse categorii de utilizatori copii,  pentru a le face mai atractive, interactive și distractive, contribuind la monitorizarizarea și instruirea copiilor în utilizezarea tabletei.

 

Caraiman Natalia, șef Sector Copii, BPO Ocnița

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий