Home / paradis / Tineretul în Centrul Atenției

Tineretul în Centrul Atenției

Tineretul în Centrul Atenției

„ Tineretul în Centrul Atenției” este un proiect implementat de Asociaţia Obştească „Paradis”, desfășurat în cadrul proiectului “Acces pentru success: parteneriate de dezvoltare durabila”, finanțat de Uniunea Europeană, implementat de către Consorțiul de organizații Repezentanța Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu AO „ECO-Contact „, OO „Ecospectr” și AO „Mostenitorii”.

Potrivit Liliei Hropotinschii, conceptul proiectului este bazat pe ideea creării unui Centru de Tineret ce va reprezenta un complex de servicii pentru tineri: crearea infrastructurii, implicarea comunității, autoritățile locale (întâlniri, traininguri etc.).

În cadrul Proiectului „Tineretul în Centrul Atenției” este o necesitate de a crea un parteneriat eficient, pentru consolidarea eforturilor şi acţiunilor de educaţie a tinerilor din r-n Ocnița. În acest sens, pe data de 28 februarie, 2019 se încheie un Acord de colaborare dintre AO Paradis, director Valentin Hropotinschii și Consiliul Raional Ocnița, președinte Vasile Romaniuc.

Întru atingerea obiectivelor propuse prin prezentul Acord, partenerii se angajează să realizeze un set de activităţi care ar facilita realizarea scopului proiectului.

AO „Paradis”:

* să realizeze activităţile planificate în proiect;

* să contribuie la organizarea activităţilor comune implicând propriile resurse (umane, materiale,financiare şi tehnice);

Consiliul raional Ocnița:

* să ofere suport logistic în organizarea activităţilor Partenerului în proiectul „Tineretul în Centrul Atenției”;

* să contribuie la organizarea activităţilor comune implicând propriile resurse (umane, materiale finaciare şi tehnice):

  1. Lucrări de renovare la Centrul de Tineret Ocnița,
  2. Dotarea cu mobiler și echipament tehnic.

Vasile Romaniuc, președintele raionului Ocnița:

Ivan Zaharco, șef Direcția Învățământ a CR Ocnița:

În raionul Ocnița, pentru dată va funcționa un Centru pentru Tineret. Până în prezent, în cele mai dese cazuri, gazda activităților de tineret este biblioteca publică orășenească din Ocnița.

Tatiana Gîlcă, bibliotecară

Partenerii recunosc importanţa creării posibilităților pentru tineri de a dispune de un local separat pentru dezvoltarea abilităților personale și profesionale, pentru desfășurarea activităților și pregătirea lor şi, convin la o colaborare efcientă în scopul atingerii obiectivelor indicate în Acord.

Perioada de desfășurare a proiectului „ Tineretul în Centrul Atenției” este ianuarie 2019- septembrie 2019.

 

About rciumac

Check Also

Flori și pomi decorativi  la LT Mihail Sadoveanu din orașul Ocnița

    În ajun de Paști, la LT Mihail Sadoveanu din orașul Ocnița s-au plantat …

Добавить комментарий