Home / Cotidian / De Ziua asistenților medicali. Confidențe profesionale cu Emilia Punga, asistentă superioară

De Ziua asistenților medicali. Confidențe profesionale cu Emilia Punga, asistentă superioară

Activează în domeniul medicinii mai bine de 40 de ani. Spune că nici n-a visat la o altă profesie. Din copilărie admira oamenii îmbrăcați în halate albe. Îi plăcea la nebunie mirosul când intra în punctul medical. Știa că-și va lega destinul de medicină.

Deacum, aproape o jumătate de secol, poartă și ea halat alb. Și este mândră și mulțumită de profesia aleasă. Mereu cu zâmbet, plină de viață, pare a fi foarte puternică, dar, totodată, este atât de modestă, blândă și sensibilă la suferințele oamenilor. Cu alură aristocratică, plină de omenie, profesionalism, generozitate și bunătate sufletească – Emilia Punga se dedică profesiei alese.

A fi asistent medical…

Înseamnă totul. Recunosc că, uneori, lucrul am pus pe primul loc, apoi familia. Mulțumesc Bunului Dumnezeu că sunt împlinită atât în plan profesional, cât și personal. Avem copii, nepoți pe care-i adorăm, împreună cu soțul.Sunt mulțumită familiei mele care mă susține și mă ajută, astfel am reușit să mă dedic pe deplin activității profesionale. Activez 42 de ani în calitate de asistentă medicală. Știți ce-mi place cel mai mult? Când reușim să alinăm durerile și suferințele pacienților, când le vedem zâmbetul și ochii deacum plini de speranțe, când ne spun mulțumesc și ne sunt recunoscători. O răsplată mai mare care să ne provoace bucurie, nu poate fi.

Cel mai greu în această profesie

Când vezi lacrimi, suferințe, durere – este cel mai greu. Te înarmezi cu toate cunoștințele și abilitățile profesionale, cu mult curaj și, obligătoriu, bunătate sufletească, pentru a contribui la ameliorarea problemelor de sănătate a pacienților. Uneori, o vorbă bună face mai mari minuni decât orice medicament. Cu regret, nu putem trata toate bolile, nu putem salva toate viețile și, asta mă întristează.

De Ziua asistenților medicali

Mesajul meu către toate colegele, către toți asistenții medicali – să fie sănătoși și, cu dăruire să facă orice lucru. Să-și păstreze izvorul de bunătate sufletească, izvorul de dragoste față de profesia aleasă, căci, este foarte important ca noi să putem dărui acel zâmbet, acea pace de care are nevoie omul ajuns la durere. Să ne bucurăm de viață, să merităm cât mai multe cuvinte de mulțumire și recunoștință din partea pacienților – asta ne încarcă bateriile și, să fim unite, să ne susținem și, să păstrăm legătura chiar și peste ani! La mulți ani, dragi colegi!

La 12 mai, de ziua asistenților medicali/nurselor, pentru dăruire și merite profesionale, Emilia Punga, asistentă superioară, secția boli cronice, a fost decernată cu Diplomă din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

EDIT Media

 

About rciumac

Check Also

Asociația Veteranilor Ministerului Afacerilor Interne a donat kimono-uri Școlii Sportive din Ocnița

Recent, membrii Asociației Veteranilor Ministerului Afacerilor Interne au donat zece kimono-uri tinerilor judocani ai Școlii …

Добавить комментарий