Home / Recete / Ciorbă cu mei ,măcriş şi lobodă

Ciorbă cu mei ,măcriş şi lobodă

Ciorbă cu mei ,măcriş şi lobodă

Primăvara e anotimpul verdeţurilor,deci să profităm de ele…

IMG_8311

Ingrediente

Carne de curcan(găină)-400-500 g.

IMG_8299

Morcov-1 bucată medie

Ţelină-1 bucată mică

Cartofi-1 bucată

Măcriş-1 legătură

Lobodă(mov sau verde nu contează)-1 legătură

Ceapă verde-2-3 fire

Pătrunjel frunze-1 legătură

Ulei -2-3 linguri

Sare

Mod de preparare

Spălăm carnea şi o punem la fiert,când dă în clocot,adunăm spuma ce se formează,sărăm,putem pune şi o frunză de dafin dacă ne place.Acum să ne ocupăm şi de mei(pşeno,pşonca),trebuie să-l spălăm foarte bine în mai multe ape,pentru că bobiţele de mei sunt acoperite la suprafaţă de nişte substanţe numite saponine care au un gust usor amărui.După ce le spălăm le lăsăm in apă sa se înmoaie.Când carne e aproape fiartă adăugăm cartofii,meiul şi lăsăm să fiarbă.Tocăm  mărunt  ceapa ,morcovul şi ţelina şi le călim în puţin ulei,(dacă vrem o ciorbă mai dietetică,putem omite călirea ,aceasta se face pentru a obţine o culoare mai frumoasă).Când  carnea e fiartă adăugăm  şi legumele călite,mai fierbem aprox 15 min., apoi  adăugăm verdeaţa tocată fin(măcrişul,loboda şi pătrunjelul),

IMG_8304

după ce dau in clocot mai lăsăm la foc mic 2-3 min..Stingem focul ,punem capacul,lăsăm  aşa vreo 7 min.,şi ….SERVIŢI VĂ ROG

POFTĂ BUNĂ!

P.S.Ciorba mea are uşoară nuanţă de roz datorită lobodei mov,dacă folosiţi lobodă verde ciorbiţa nu va fi rozalie,gustul va fi acelaş.

IMG_8312

 

 

 

 

 

 

 

 

About rciumac

Check Also

Gem de ardei iuti

Gem de ardei iuti

Добавить комментарий