Ciorbă cu mei ,măcriş şi lobodă
Primăvara e anotimpul verdeţurilor,deci să profităm de ele…
Ingrediente
Carne de curcan(găină)-400-500 g.
Morcov-1 bucată medie
Ţelină-1 bucată mică
Cartofi-1 bucată
Măcriş-1 legătură
Lobodă(mov sau verde nu contează)-1 legătură
Ceapă verde-2-3 fire
Pătrunjel frunze-1 legătură
Ulei -2-3 linguri
Sare
Mod de preparare
Spălăm carnea şi o punem la fiert,când dă în clocot,adunăm spuma ce se formează,sărăm,putem pune şi o frunză de dafin dacă ne place.Acum să ne ocupăm şi de mei(pşeno,pşonca),trebuie să-l spălăm foarte bine în mai multe ape,pentru că bobiţele de mei sunt acoperite la suprafaţă de nişte substanţe numite saponine care au un gust usor amărui.După ce le spălăm le lăsăm in apă sa se înmoaie.Când carne e aproape fiartă adăugăm cartofii,meiul şi lăsăm să fiarbă.Tocăm mărunt ceapa ,morcovul şi ţelina şi le călim în puţin ulei,(dacă vrem o ciorbă mai dietetică,putem omite călirea ,aceasta se face pentru a obţine o culoare mai frumoasă).Când carnea e fiartă adăugăm şi legumele călite,mai fierbem aprox 15 min., apoi adăugăm verdeaţa tocată fin(măcrişul,loboda şi pătrunjelul),
după ce dau in clocot mai lăsăm la foc mic 2-3 min..Stingem focul ,punem capacul,lăsăm aşa vreo 7 min.,şi ….SERVIŢI VĂ ROG
POFTĂ BUNĂ!
P.S.Ciorba mea are uşoară nuanţă de roz datorită lobodei mov,dacă folosiţi lobodă verde ciorbiţa nu va fi rozalie,gustul va fi acelaş.