Fursecuri (prăjituri) cu nucă de cocos
Sfărâmicios şi aromat…
Ingrediente :
Ouă-2
1 lingură de apă
Zahăr-100 g
Ulei-150 ml
Aromă de vanilie- un plic de zahăr vanilat sau o fiolă de esenţă…
Nucă de cocos(cocosovaia strujca)-4 linguri(40g)
Făină-350 g
Mod de preparare :
Pornim cuptorul ,fixând temperatura la 160- 170 C, şi pregătim tava de cuptor tapetând-o cu o hârtie de copt,dacă nu avem hârtie de copt ungem tava cu ulei şi cernem un pic de făină peste ,excesul îl scuturăm,altfel se va arde.
Mai departe într-un bol amestecăm făina cu praful de copt şi cu nuca de cocos,lăsăm deoparte şi ne apucăm de partea lichidă.
Se amestecă ouăle cu 1 lingură de apa,se adaugă zahărul,se bate aprox 1-2min. cu mixerul electric ,cu mâna un pic mai mult să se topească zahărul.Turnăm uleiul treptat ,puţin câte puţin,mixând încontinu.După ce am terminat cu uleiul,dăm mixerul deoparte,şi adăugăm ingredientele uscate amestecînd cu o lingură astfel încât să obţinem un aluat omogen,uşor lipicios.
Ne ungem mâinele cu un pic de ulei şi modelăm biluţe cam de 30 g fiecare,aproxim.2 cm în diametru(important să fie toate egale,să se coacă uniform),şi le turtim uşor între palme.
Ne ies în jur de 27-30 depinde de mărime.
Se coc in jur de15-20 minute,până devin aurii pe fund.Le scoatem din cuptor, lasăm să se răcească ….dacă mai avem răbdare
POFTĂ BUNĂ !