Home / Recete / Fursecuri (prăjituri) cu nucă de cocos

Fursecuri (prăjituri) cu nucă de cocos

Fursecuri (prăjituri) cu nucă de cocos

Sfărâmicios şi aromat…

1

 Ingrediente :

Ouă-2

1 lingură de apă

Zahăr-100 g

Ulei-150 ml

Aromă de vanilie- un plic de zahăr vanilat sau o fiolă de esenţă…

Nucă de cocos(cocosovaia strujca)-4 linguri(40g)

Făină-350 g

2

 Mod de preparare :

Pornim cuptorul ,fixând temperatura  la 160- 170 C, şi pregătim tava de cuptor tapetând-o cu o hârtie de copt,dacă nu avem hârtie de copt ungem tava cu ulei şi cernem un pic de făină peste ,excesul îl scuturăm,altfel se va arde.

Mai departe într-un bol amestecăm făina cu praful de copt şi cu nuca de cocos,lăsăm deoparte şi ne apucăm de partea lichidă.

3

Se amestecă ouăle cu  1 lingură de apa,se adaugă zahărul,se bate aprox 1-2min. cu mixerul electric ,cu mâna  un pic mai mult să se topească zahărul.Turnăm uleiul  treptat ,puţin câte puţin,mixând încontinu.După ce am terminat cu uleiul,dăm mixerul deoparte,şi adăugăm  ingredientele uscate amestecînd cu o lingură astfel încât să obţinem un aluat omogen,uşor lipicios.

Ne ungem mâinele cu un pic  de ulei şi modelăm biluţe cam de 30 g fiecare,aproxim.2 cm în diametru(important să fie toate egale,să se coacă uniform),şi le  turtim uşor între palme.

4

5

Ne ies  în jur de 27-30 depinde de mărime.

Se coc in jur de15-20 minute,până devin aurii pe fund.Le scoatem din cuptor, lasăm să se răcească ….dacă mai avem răbdare

6

7

 POFTĂ BUNĂ !

About rciumac

Check Also

Gem de ardei iuti

Gem de ardei iuti

Добавить комментарий