Home / Cotidian / Numele şi chipul unui mare medic, înveşnicite la Spitalul Raional Ocniţa

Numele şi chipul unui mare medic, înveşnicite la Spitalul Raional Ocniţa

Numele şi chipul unui mare medic, înveşnicite la Spitalul Raional Ocniţa

 

Recent, la 12 aprilie, în incinta Spitalului Raional Ocniţa, a fost dezvelită o placă comemorativă în memoria marelui medic imagist-radiolog, Petru SAREV. În semn de profund respect şi apreciere a muncii sale, de acum încolo, secţia de imagistică are un nume – „Petru Sarev“.

 

Iniţiativa de a numi Secţia de imagistică în numele regretatului şi, a instala o placă comemorativă, a venit  din partea Federaţiaei Sindicale „Sănătatea“. Ideea a fost preluată de Administraţia spitalului raional, director Damian Guţu şi Comitetul sindical, preşedinte Alexandru Smentînă, fiind susţinută de consilierii Consiliul raional, preşedinte Vasile Romaniuc.

 

La eveniment a participat colectivul IMSP SR, conducerea raionului, prieteni, precum şi membrii familiei îndoliate şi, evident, au fost prezenţi iniţiatorii acestei idei: d-l Zubcu Igor, vicepreşedintele Federaţiei Sindicale «Sănătatea» din Moldova şi d-l Ion CUCU, consilier principal pe probleme relaţii de muncă, FS «Sănătatea» din Moldova.

 

Regretatul Petru Sarev, medic imagist-radiolog, preşedinte al Comitetului sindical al SR, a decedat la 18 ianuarie, 2016. La 15.04.2016 ar fi împlinit 60 de ani de la naştere. A activat în domeniul medicinii timp de 36 de ani.

 

Podgurschii Ludmila

DSC_0246 DSC_0241 DSC_0227 DSC_0225 DSC_0238 DSC_0235 DSC_0231 DSC_0221

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий